0 800 606 328
0-800-606 328
Безкоштовно
м. Васильків,
вул. Грушевського, 26
  • uk
Медичний центр
"країна здоров'я"
Аспіраційна біопсія. Пайпель-діагностика
11.06.2019

Аспіраційна біопсія ендометрію – це малоінвазивне хірургічне втручання, яке прийшло на зміну більш травматичним процедурам дослідження стану матки.

Цей метод широко використовують у сучасній гінекології для оцінки стану ендометрію.

Після гінекологічного огляду та ультразвукового дослідження лікар може припустити у пацієнтки патологічні зміни внутрішнього шару матки. У цьому випадку може бути призначена аспіраційна біопсія ендометрію.

Це практично безболісна процедура, яка проводиться або під місцевою анестезією, або зовсім без анестезії,  в амбулаторних умовах.

Переваги:

  • Відсустність больового синдрому та низький рівень  травматичності;
  • Проводиться амбулаторно;
  • Дозволяє отримати зразок тканини з будь-якої частини матки;
  • Мінімальний ризик інфікування і розвитку запальних захворювань – при реалізації процедури не відбувається розширення цервікального каналу і використовуються одноразові інструменти;
  • Після процедури пацієнтка не втрачає працездатності, зберігає добре самопочуття.

Для проведення аспіраційної біопсії використовують гнучку пластмасову трубку – пайпель.

У діаметрі пайпель досягає 3 міліметра, а на кінці має бічний отвір, всередині трубки розташований поршень. Як правило, для проведення процедури не вимагається застосування місцевої анестезії, але іноді цей метод знеболювання виконується для особливо чутливих пацієнток.

Процедура триває близько 1 хвилини. Через 7-10 днів результати дослідження стають відомі.

Після пайпель біопсії ендометрію пацієнтка добре себе почуває, має позитивну працездатність, а тому, відразу може залишити стіни клініки, немає необхідності в госпіталізації. Подальшу тактику лікування визначає лікар вже після отриманих результатів гістологічного дослідження.