0 800 606 328
0-800-606 328
Безкоштовно
м. Васильків,
вул. Грушевського, 26
  • uk
Медичний центр
"країна здоров'я"
Як підготувати дитину до зустрічі з офтальмологом?
19.11.2020

Прості поради, дотримуючись яких ви зможете підготувати свою дитину для візиту до офтальмолога і залишити у вашій пам’яті тільки позитивні спогади про відвідування клініки


Не плануйте візит до дитячого офтальмолога, якщо дитина хвора. Мається на увазі, коли є кашель, нежить, температура та інші симптоми ГРВІ. Такий стан спровокує у дитини дискомфорт та дратівливість на огляді у лікаря. Якщо ви вже записані до нас на консультацію, не соромтеся і дзвоніть до операторів для переносу вашого візиту на інший час!

  • Якщо у вас немовля (1-3 місяці), рекомендуємо записати його на час, що збігається з черговим сном, згідно з режимом дитини. У тому випадку, якщо на момент огляду дитина засне, то у лікаря все одно буде можливість провести значну частину обстеження очей дитини.
  • Якщо вашій дитині менше 3-х років, то було б добре, щоб до початку консультації з офтальмологом вона була сита та бадьора.
  • Якщо ваша дитина старше 3-4 років, можливо треба буде визначити рефракцію очей і провести огляд сітківки. Для цього застосовують спеціальні краплі. Після проведеного обстеження з широкою зіницею деякий час у дитини може бути не чіткий зір. Приблизно 3-4 години дитина не зможе малювати, читати або дивитися телевізор.
  • Для дітей шкільного віку в день обстеження і після проведення діагностики не рекомендується зорове навантаження (письмові завдання, читання, робота перед монітором комп’ютера). Також ми не радимо в цей день повертатися в школу на заняття. В цьому випадку необхідно буде попередити заздалегідь вчителів про те, що дитина, можливо, не встигне підготувати письмове домашнє завдання.

Один из самых распространенных вопросов родителей, для проведения осмотра с широким зрачком и возможно без этого обойтись?
Иногда для более точной диагностики, детального обследования сетчатки глаза и уточнения рефракции глаз просто необходимо применить капли. От этого будет зависеть достоверность диагноза и назначение лечения.

Що слід взяти з собою для першого прийому офтальмолога?
Якщо дитина вже бувала на зустрічах з офтальмологом, рекомендуємо взяти із собою попередні дослідження. Все це стане в нагоді для економії вашого часу та призначення курсу лікування.

Якщо дитина використовує окуляри або контактні лінзи, принесіть із собою окуляри та рецепт для них.

Запис на консультацію за телефоном: 0 800 606 328

 

Лікарі